O nouă acțiune de dezinsecție terestră, a cincea din acest an, va avea loc la Deva, în perioada următoare. Administrația publică locală a anunțat, astăzi, că prin oraș se va stropi, din nou, împotriva țânțarilor.

Acțiunea de dezinsecție va avea loc în perioada 14 -20 septembrie. „Zonele verzi din toate cartierele orașului vor fi stropite pentru a combate insectele dăunătoare. Acțiunea de dezinsecție se va face de către echipele operatorului Serviciului de salubritate pentru activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare al municipiului Deva cu autospecialele și echipamentul specific din dotare. Substanțele care vor fi folosite pentru acțiunea de dezinsecție sunt: K-othrine Profi EC 250 – pentru combaterea țânțarilor adulți și Biopren 50 LML – insecticid pentru combaterea larvelor. K-Othrine Profi EC 250 combate toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, dar se recomandă în special, în tratamentele de combatere a insectelor zburătoare precum: țânțari, muște, molii, viespi”, a informat Primăria Deva.

Potrivit reprezentanților municipalității, substanțele folosite în campania de dezinsecție terestră sunt avizate de către Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru produse biocide. Acestea vin însoțite de Declarația de Conformitate a firmei care comercializează produsele. Prin urmare, acțiunea de dezinsecție nu presupune niciun pericol pentru sănătatea cetățenilor. Dacă condițiile meteorologice nu vor permite, acțiunea de dezinsecție terestră va fi reprogramată, mai menționează cei de la Primăria Deva.

De la începutul acestei veri, prin Deva s-a stropit de patru ori împotriva țânțarilor.

Reamintim că, astăzi, în județul Hunedoara a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile, transmis de țânțari. DSP a a transmis tuturor primăriilor de pe teritoriul județului măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a impiedica dezvoltarea țânțarilor:

  • acțiuni de dezinsecție, amenajarea zonelor limitrofe bogate în vegetație, asanarea suprafețelor acoperite de luciu de apă, salubrizarea teritoriului și intensificarea ritmului de ridicare a deșeurilor menajere.
Articolul precedentVulcan: Școala a început pe Bulevard
Articolul următorBa se închide, ba nu autostrada A1, între Șoimuș și Simeria