Salon de caricatură, şarje grafice, portrete în Cetatea Deva, expoziţie de obiecte absurde, spectacole de teatru, întâlniri cu scriitorii, ludic folclor și prezentări de carte umoristică sunt doar câteva dintre manifestările ce vor avea loc, timp de două zile, la Deva, în cadrul Festivalului Naţional de Umor „Liviu Oros”.

Evenimentul, ajuns la ediţia a XIX-a, se va desfășura duminică și luni, 12 şi 13 mai 2019, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, și este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, în parteneriat cu Asociația ”Liviu Oros” Deva.

PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI

DUMINICĂ, 12 mai 2019

– Ora 12:00, Cetatea Deva – ”Zâmbete la înălțime”: Portrete realizate de caricaturistul Radu Clețiu.

– Ora 19:00, Sala mare a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” – Invitații Thaliei: spectacol de teatru susținut de trupa Pro Scenium: piesa ”Iluzia optică”, de Dumitru Solomon. Regia: Mihai Lungeanu. Intrarea la eveniment este liberă.

LUNI, 13 mai 2019

– Ora 11:00, Scriitorii la… școală: întâlniri ale scriitorilor umoriști cu elevi de la Colegiul Național ”Decebal” și Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria”.

– Ora 18:30, Holul mare al Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”:
– Simezele Hylarion și Roentgen social: expoziție de caricaturi semnată de Costel Pătrășcan;
– Graphicum H2SO4: Șarje grafice de Radu Clețiu;
– Logica într-un picior: expoziție de obiecte absurde realizată de studenți de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (custode: Prof. univ. dr. Cristian Cheșuț);
– Ludic Folclor cu Gheorghe Căpușan;
– Riderion-Gutenberg: întâlniri cu scriitorii Dumitru Hurubă și Cornel Udrea și cărțile lor. Intrarea la eveniment este liberă.

– Ora 20:00, Sala mare a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean” – spectacol de teatru: comedia ”Insomniacii”, de Mimi Brănescu, cu: Leonid Doni, Gheorghe Ifrim și Marius Chivu.
Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețul de 50 de lei și pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, de luni până vineri, între orele 10:00-16:00.

Regretatul umorist hunedorean Liviu Oros s-a născut la 26 martie 1931, în satul Tîmpa, comuna Băcia, județul Hunedoara. A decedat în urma unui tragic accident rutier produs în anul 1986. În memoria lui, din 1992, la Deva se organizează anual acest festival de umor care îi poartă numele.

Articolul precedent„Gala Excelenței Hunedorene”| Peste 200 de elevi și sportivi vor fi premiați
Articolul următorMinistrul Turismului, în vizită în Țara Hațegului