Ministrul Turismului recomandă ca destinație turistică Rezervația de Zimbri de la Hațeg. Oficialul guvernamental s-a aflat, la finele săptămânii trecute, la Hațeg, acolo unde a vizitat rezervația de zimbri.

Bogdan Trif susține că la doar 4 kilometri de orașul Hațeg se află una dintre cele mai frumoase rezervații din România deschisă vizitatorilor, aici fiind unul dintre puţinele locuri unde vizitatorii pot vedea zimbri în mediu natural.

„Astăzi (câmbătă-n.r.) sunt la Hațeg și pot spune încă o dată că România este o țara care poate oferi turiștilor experiențe unice. Este o plăcere să poți observa de aproape zimbri într-o rezervație naturală și să poți să afli atât de multe lucruri despre istoria locurilor acestora. Recomand tuturor celor care vor să descopere încă o zonă frumoasă din țara noastră să vină la Rezervația de Zimbri din Hațeg”, a spus Bogdan Trif, Ministrul Turismului.

Rezervaţia de Zimbri Silvuţ-Haţeg, numită după pădurea și județul în care se află a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiţi Podarec și Polonka au fost aduşi în România din Polonia. Astăzi, rezervaţia găzduieşte 7 zimbri, aici fiind de altfel este primul loc din România unde zimbrii au reapărut în țara noastră după ce au dispărut în secolul al XVIII-lea, ultimul exemplar din sălbăticie fiind ucis în Transilvania în 1790.

De-a lungul anilor, un total de 47 de pui s-a născut la Rezervaţia Silvuţ-Haţeg, dar unii dintre ei au fost trimiși în alte părți ale țării în care au fost fondate rezervaţii. În prezent, au mai rămas doar în jur de 3.000 de zimbri în întreaga lume.

 

Articolul precedentDouă zile de umor la Deva, în cadrul festivalului organizat în memoria lui Liviu Oros
Articolul următorFOTO: Cum a fost întâmpinată, la Petroșani, coloana oficială în care se afla Viorica Dăncilă