Consiliul Județean Hunedoara revigorează parteneriatul cu drumarii. Oficialii județeni cer să fie respectate termenele de execuție, calitatea lucrărilor și legalitatea contractelor. Sunt cele trei principii care guvernează relația dintre Consiliului Județean Hunedoara și firmele care sunt implicate în activitățile de întreținere și reparații ale drumurilor aflate în administrația județeană.

„Există însă, în momentul de față, o necesitate obiectivă pentru ca aceste principii să fie extrapolate la un nou sistem de lucru între autoritatea județeană și firmele de drumuri. Este vorba de posibilitatea extinderii portofoliului de lucrări specifice întreținerii drumurilor județene, care pot fi decontate din bani publici. La ora actuală, prin Contractul-cadru aflat în vigoare, limitările sunt notabile, atunci când realitățile din teren impun soluții constructive specifice pentru obținerea optimului în durabilitatea și eficiența investiției”, arată Consiliul Județean Hunedoara. 

Găsirea de soluții în comun! Acesta a fost tema principală de discuții la întâlnirea avută luni, 15 octombrie 2018, de conducerea CJ Hunedoara, reprezentată de președintele Mircea Flaviu Bobora și administratorul public Costel Avram, cu administratorii firmelor hunedorene de drumuri. Autoritățile județene și-au reiterat cerințele privitor la calitate, termene de execuție și legalitate, precizându-le foarte clar constructorilor statutul lor de parteneri în discuții.

Pentru îmbunătățirea modului de derulare a activității de reparații și întreținere de drumuri în județul Hunedoara, reprezentații firmelor de drumuri au prezentat autorităților județene o serie de propuneri. O actualizare a prețurilor plătite, creșterea operativității la recepția lucrărilor, găsirea unei soluții corecte de calcul al decontării în cazul serviciilor de deszăpezire sunt doar câteva din cerințele drumarilor.

La rândul lor, autoritățile județene, în baza informațiilor primite la această primă întâlnire, vor evalua schimbările care sunt necesare în Acordul Cadru care va fi semnat anul viitor, astfel încât să devină liber la decontări din bani publici întreg portofoliul de lucrări necesare pentru reparația și întreținerea drumurilor județene. O comisie condusă de administratorul județului, Costel Avram, formată din tehnicieni și juriști, va continua demersul început luni de conducerea CJ Hunedoara astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, paradigma care guvernează astăzi relația dintre autoritatea județeană și firmele de drumuri să fie înlocuită cu una mai bună în beneficiul hunedorenilor.

Articolul precedent„Bani din cer”, o nouă premieră la teatrul din Deva
Articolul următorFOTO. Căminul cultural din Petreni și-a recăpătat strălucirea