Lipsa investițiilor din mineritul din Valea Jiului își arată efectele. Negative. Munții de cărbune sunt doar virtuali. Fizic și practic începe să devină imposibilă exploatarea lor din cauza echipamentelor miniere extrem de uzate.

“Munții de cărbune sunt deocamdată virtuali. Nu putem pune mâna pe el pentru că așa a fost gestionată situația încât este aproape imposibil să mai scoți ceea ce se găsește în subteran. Producția de acum a CEH este jenantă. Nici măcar termocentrala Paroșeni nu poate să trăiască cu producția din Valea Jiului. În ‘88-’90 se livrau 33.000-35.000 de tone în fiecare zi, din care 6000-7000 erau cărbuni coxificabili de foarte bună calitate”, a declarat Mihael Melczer, consilierul personal al ministrului Energiei, Anton Anton.

Potrivit reprezentanților Ministerului Energiei, concesionarea sistemului de termoficare de către Primăria Petroșani este de fapt “pasarea unui cartof fierbinte”.

Complexul Energetic Hunedoara este singura entitate care a participat la licitația organizată de municipalitatea de la Petroșani. Potrivit edililor este o chestiune de circa două luni de zile atribuirea efectivă a licitației.

 

 

 

Articolul precedentDEVA: De când se vor distribui tichetele gratuite pentru transportul public local
Articolul următorWeekend plin în stațiunile montane din județul Hunedoara