Concurs de național de pian organizat la Petroșani. Începutul lunii decembrie aduce la Petrosani un eveniment de exceptie destinat tinerilor pianisti. În perioada 14-16 decembrie va avea loc o nouã editie a Festivalului – concurs Klavier Art. Zeci de artiști adolescenți se vor întrece în cea de-a VII-a ediție a festivalului care a devenit tradițional pentru Petroșani.

“Acest festival-concurs are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor si a melomanilor si sprijinirea tinerilor care se îndreaptã spre acest gen de muzicã, dar si plasarea municipiului nostru în circuitul cultural si educativ al muzicii clasice. Pe de altã parte, acest concurs oferã posiblitatea ca elevii si copiii cu talent deosebit sã se evidentieze si sã îsi valorifice potentialul artistic”, mai spun edilii. 7000 de lei a alocat Consiliul Local Petrosani pentru sustinerea acestui eveniment.

Evenimentul este organizat de Scoala Gimnazialã IG Duca în partneriat cu Asocitia Klavier Art din Bucuresti. Actiunea este sustinutã de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosni.  An de an, la acest eveniment iau parte pianisti din toate colturile tãrii.

 

 

 

Articolul precedentRazie de amploare la Hunedoara. Cinci indivizi, reținuți
Articolul următorInvestiție de 25 de milioane de lei din bani europeni pentru modernizarea rețelei de apă și canal din Petroșani