Amplă acțiune a polițiștilor la Hunedoara, la capătul căreia au fost prinși și reținuți cinci indivizi bănuiți de comiterea unor fărădelegi.

Mascații” au descins în Cartierul Micro 4, pe strada Mureșului, în zona haldei de zgură Buituri, precum și a fostei fabrici de oxigen din municipiul Hunedoara. Razia a avut ca scop identificarea unor suspecți de comiterea unor infracțiuni. În cadrul raziei au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele a patru hunedoreni cu vârste cuprinse între 26 şi 50 de ani, în cadrul unui dosar penal ce privește săvârșirea unor infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice. Faptele ce fac obiectul cercetărilor poliţiştilor au fost comise la data de 3 noiembrie 2018, în jurul orei 03:55. La acea dată, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată prin intermediul numărului de urgenţă 112 cu privire la faptul că, în faţa unui local situat pe Bulevardul Dacia, din Hunedoara, are loc o altercaţie. În acest caz, poliţiştii au stabilit că în barul respectiv era organizată o petrecere, iar în urma unor discuții contradictorii, unul dintre cei prezenţi, un hunedorean de 47 de ani, l-a lovit cu pumnul în zona feței pe un altul, de 32 de ani, care, la rândul lui, a ripostat şi a pulverizat spray lacrimogen în zonă. În altercaţie au intervenit alţi doi bărbaţi, în timp ce celelalte persoane au plecat în fugă de la fața locului”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Cei patru bărbaţi, vizaţi de mandatele de aducere, au fost reținuţi pentru o perioadă de 24 ore, aceştia fiind prezentaţi magistraţilor, care au dispus faţă de aceştia măsura controlului judiciar.

Suspect de tâlhărie, ascuns într-o baracă improvizată pe malul Cernei

În timpul aceleiași razii, polițiștii au dat peste un tânăr de 28 de ani, bănuit de tâlhărie. Acesta se afla în zona unor barăci improvizate pe malul râului Cerna. „Cu privire la această faptă, poliţiştii hunedoreni au fost sesizaţi la data de 29 octombrie 2018, când la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat un hunedorean în vârstă de 70 de ani, care a reclamat faptul că, în seara de 28 octombrie 2018, în jurul orei 22:20, în timp ce se deplasa spre casă, când a intrat în scara blocului unde locuiește din spatele său a intrat în grabă un tânăr. La urcarea pe scări, tânărul i-a dat întâietate hunedoreanului, însă, când persoana vătămată a început să urce spre etajul I, a fost lovit de mai multe ori din spate de către tânăr, care i-a sustras din buzunarul gecii 200 de lei și de la mâna dreaptă o brățară din metal comun de culoarea galbenă (despre care, probabil, tânărul a crezut că este din aur). Persoana vătămată s-a deplasat la locuința sa, unde a rămas până în dimineața de 29 octombrie 2018, când şi-a anunțat fiica despre cele întâmplate și s-au deplasat împreună la sediul Poliției”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Față de tânăr, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă.

Amenzi de peste 9.000 de lei

În cadrul raziei, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare totală de peste 9.000 de lei, au legitimat peste 130 de persoane, 9 dintre aceste fiind conduse la sediul Poliţiei în vederea amprentării şi a fotografierii. De asemenea, poliţiştii rutieri au verificat, în trafic, mai multe autovehicule, în 13 dintre cazurile înregistrate fiind aplicate sancţiuni contravenţionale pentru diferite abateri de la normele rutiere. De asemenea, pentru aceleaşi nereguli, poliţiştii au luat şi măsura complementară a suspendării temporale a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (două permise de conducere şi două certificate de înmatriculare au fost ridicate). Totodată, n cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat 1,082 metri cubi de material lemnos, ce era depozitat în faţa locuinţei unui hunedorean. Bărbatul a declarat că l-ar fi achiziţionat de la o persoană pe care nu o cunoaşte. Întrucât hunedoreanul nu a putut prezenta documente justificative privind materialul lemnos, poliţiştii au luat măsura confiscării şi i-au aplicat bărbatului o sancţiune contravențională în valoare de 3.000 lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor Serviciului Investigaţii Criminale Hunedoara şi al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale.

Articolul precedentTeoretic nu se stă în munte, dar e plin de gunoaie
Articolul următorConcurs de național de pian organizat la Petroșani