Iarna s-a instalat în judeţul Hunedoara. De azi noapte, a început să ningă, iar stratul de zăpadă s-a aşternut substanţial, localităţile fiind „îmbrăcate” în straie albe.

Ilia
Brad

Hunedoara

Ninsoarea a continuat să cadă şi în această dimineaţă, pe şoselele judeţului circulându-se în condiţii de iarnă.

Sub cod galben şi portocaliu de ninsori până mâine

Reamintim că, județul Hunedoara se află, încă de seara trecută sub cod galben şi portocaliu de ninsori, iar în această dimineață a intrat în vigoare un cod portocaliu care vizează sudul județului și masivele muntoase din Carpații Meridionali aflate pe teritoriul nostru (Retezat, Șureanu, Parâng, Vâlcan).

Pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, dar, deocamdată, nu sunt probleme deosebite sau blocaje. Zăpada este afânată și este risc de derapaj.

Până în această dimineaţă, la ora 10:00, Dispeceratul Drumuri Județene a primit solicitări pentru intervenții pe drumurile județene aflate pe teritoriul comunelor Ghelari, Peștișu Mic, Brănișca, Bătrâna, Rapolt, și spre Săcărâmb. Drumarii acționează cu utilaje specifice și cu material antiderapant, în funcție de nivelul de intervenție atribuit fiecărui drum în parte. Prioritate au drumurile care asigură accesul în centrul de comună, spre cel mai apropiat oraș și spre drumurile naționale.

În Valea Jiului, zona vizată de codul portocaliu, se acționează continuu, pentru a nu se crea blocaje în trafic pe drumurile care duc spre domeniile schiabile.

Articolul precedentConcert de Crăciun în Peștera Bolii
Articolul următorDrumuri închise pe timp de iarnă. Pe acolo nu se trece şi nici nu se deszăpezeşte