Primăria Uricani are depuse mai multe proiecte europene. Problema este că nu poate asigura partea de cofinanțare. Astfel, a fost identificată o soluție: Consiliul Județean Hunedoara a decis să acorde susținerea necesară Primăriei Orașului Uricani, pentru cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană accesate de această localitate.

Consilierii județeni au aprobat alocarea unei sume de 186.000 de lei către Primăria Uricani. Banii provin din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale destinate susținerii programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanare locală și reprezintă 20% din fondurile pentru echilibrarea bugetelor locale aflată șa dispoziția CJH.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că Primăria orașului Uricani are nevoie de circa 5.800.000 de lei pentru a putea cofinanța toate proiectele depuse pe fonduri europene care au fost declarate eligibile și urmează a fi implementate sau se află deja în execuție la Uricani. În aceste condiții, ajutorul primit din partea Consiliului județean reprezintă un sprijin important, apreciat ca atare de reprezentanții comunității locale.

 

Articolul precedent“Groapa de gunoi” din Uricani “curățată” abia anul viitor
Articolul următorPunctele Enel, închise pe 1 și 2 ianuarie. Facturile, plătite doar prin modalitățile alternative