13 hectare de teren din Uricani s-au transformat într-o groapă de gunoi, iar autoritățile locale vor să obțină, prin instanță, ecologizarea acestuia. Este vorba de terenul care a aparținut fostei cariere de la Valomir.

Zona s-a transformat într-o groapă de gunoi, iar acum edilii vor să îi forțele pe cei de la Conversim să pună în aplicare o hotărâre de Guvern din anul 2002 pentru ecologizarea unei suprafețe de 13 hectare de teren. În acest sens, Primăria Uricani a dat în judecată Ministerul Economiei și Conversmin. De la Tribunalul București, dosarul s-a mutat la Curtea de Apel București, iar abia în primăvara anului viitor va continua procesul. Instanța a fixat termen de judecată pentru data de 14 martie 2019.

În anul 2009, terenul a fost clasificat ca fiind o groapă de gunoi. Așa arată actele Guvernului, însă primarul Dănuț Buhăescu spune că este vorba de o eroare. Pe o porțiune a terenului s-a depozitat gunoi în decursul anilor, însă acesta aparțiune unui cetățean.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel București, însă la termenul din această lună, cauza a fost amânată “faţă de cererea de amânare formulată în cauză de către reprezentantul reclamantei pentru imposibilitate de prezentare din motive medicale, va amâna cauza şi va acorda un nou termen de judecată la data de 14.03.2019”

 

 

 

 

Articolul precedentComponenta de catering din programul Bahtalo, neatractivă pentru firmele de profil
Articolul următorCofinanțarea proiectelor de la Uricani, asigurată de Consiliul Județean Hunedoara