Traficul feroviar, între stațiile CF Zam și Câmpuri Surduc, pe firul al doilea, în zona în care, joia trecută, au deraiat cinci vagoane de la un tren marfar, a fost reluat, însă cu restricții de viteză, au informat reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate -CFR SA.

Conform celor de la CFR, circulația a fost reluată și pe firul al doilea de aseară, de la ora 19:40. Totuși, până mâine, trenurile vor circula pe acolo cu restricții de viteză. „Traficul feroviar pe firul II, între staţiile Zam – Câmpuri Surduc, a fost redeschis cu restricție de viteză, trenurile urmând să circule cu viteză normală începând de luni, 18 martie 2019, când vor fi finalizate și ultimele lucrări de consolidare”, au transmis astăzi, reprezentanții companiei.

Reamintim că, circulația feroviară între stațiile Zam și Câmpuri Surduc s-a desfășurat doar pe un singur sens (firul I), începând de joi, 14 martie 2019, după ce cinci vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat de câte un boghiu la ieşire din staţia Zam, pe firul II. Trenul de marfă, care aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România, avea în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord.

O comisie de anchetă, constituită la nivelul Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), urmează să stabilească din ce cauze s-a produs incidentul.

Articolul precedentComedia „Numitorul comun”, pe scena Teatrului de Artă din Deva
Articolul următorPremianții fără premii| Cristina Deac, din Deva, campioană în sport, dar și în viață