Cristina Deac, din Deva, singura tenismenă din Campionatul Național Paralimpic și singura fată care face performanță din scaunul cu rotile, a fost premiată în cadrul cunoscutei și îndrăgite campanii „Premianții fără premii”, ce pune accentul pe oamenii valoroși din jurul nostru. Cunoscuți și prieteni de-ai tinerei s-au adunat în foaierul fostei Case de Cultură din municipiu pentru a-i mulțumi pentru tot ceea ce oferă prin eforturile sale.

 

Avea doar 17 ani când o operație nereușită la coloană, a aruncat-o, mai întâi pe un pat de spital, iar apoi, în depresie și, pe viață într-un scaun rulant. A stat cu mama ei în spital, lipită de saltea, 6 luni și spune că n-a vrut să audă de scaunul cu rotile! Spunea că nu se poate să intri în spital pe picioare și să ieși dus pe brațe de alții sau dependent de cărucior. Apoi s-a ridicat, a avut șansa unor cursuri unde a învățat cum să fie independentă, cum să se nască a doua oară, de data asta nu din pântecul mamei sale, din propria voință, sete de viață și optimism.

Astăzi, Cristina Deac este singura tenismenă din Campionatul Național Paralimpic și face ceva ce nici antrenorul ei nu poate: performanță din scaunul cu rotile! Mai mult, a devenit model în cadrul galei Atipic Beauty, s-a căsătorit și își dorește să fie mamă, dovedindu-ne că nicio tragedie nu te poate pune la pământ, dacă nu te lași înfrânt.

S-a apucat mai serios de tenis în urmă cu trei ani, iar de un an încoace, se antrenează pentru performanță. Așa a ajuns, în numai câteva luni, pe locul 106 ITF, la dublu. Recent, la Madrid, a jucat finala la dublu şi a câştigat. „În fața Cristinei Deac nu mai îndrăznești să te văicărești, iar problemele tale devin, dintr-o dată, foarte, foarte mici! Povestește dezinvolt și curat, e o plăcere să o cunoști, să o auzi, să primești, de la Cristina o minge la fileu! O minge numită “lecție de viață”!”, au spus organizatorii campaniei.

În semn de mulțumire pentru tot ceea ce oferă prin eforturile sale, Cristina a primit simbolic o diplomă și un buchet de flori, dar cel mai important aprecierea și recunoștința publică.

Campania „Premianţii fără premii” este un proiect unic în țară care rezistă de aproape șase ani la Deva, prezentând, din 2013 încoace, adevărate comori umane. De la prima ediție și până în momentul de față, sute de oameni valoroși, artiști, inventatori, meșteșugari și alții care au arătat că frumosul și utilul sunt lângă noi, au fost premiați simbolic de societatea civilă din oraș.

Pe aceeași temă:

O deveancă joacă tenis de performanță dintr-un scaun cu rotile. Pasiunea pentru „sportul alb” o îndeamnă să își urmeze visul

Articolul precedentCirculația feroviară a fost reluată, pe firul al doilea, între stațiile Zam și Câmpuri Surduc
Articolul următorMagicianul Lorenzo – Cristian revine la Deva. Îl aduce pe scenă și pe „Iron Man”