Misiune îndeplinită pentru deveanca Alexandra Flavia Marcu și tatăl ei, Dan. Cei doi au plecat în urmă cu aproape două săptămâni să cucerească al treilea vârf al Africii și au reușit. Steagul României a fluturat, de 1 Decembrie, la peste 5.000 de metri înălțime, pe Margherita Peak, în Uganda.

După șapte zile grele prin junglă, mlaștină sau ghețar, cei doi deveni au sărbătorit cea mai importantă sărbătoare a națiunii române, la 5.109 de metri înălțime, pe Margherita Peak, al treilea vârf al Africii. „Am sărbătorit Centenarul Marii Uniri, chiar de 1 decembrie, la 5.109 m, pe Margherita Peak, al treilea vârf al Africii! La mulți ani, România!”, a scris Alexandra, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

7 zile grele prin jungla, mlaștină, ghețar. Misiune îndeplinită! Am sărbătorit centenarul marii uniri , chiar de 1 decembrie, la 5109 m,pe Margherita Peak, al treilea vârf al Africii!! La mulți ani, România!! <3 <3 Daca și tu te afli printre persoanele minunate care ne-au sustinut, te rugam distribuie, să vadă intreaga Românie! . <3 Apreciem și suntem recunoscători! <3 Expediție sprijinită de Consiliul Județean Hunedoara, care ne este alaturi anual în promovarea județului și a României pe cele mai înalte vârfuri ale lumii! Multumim sponsorilor Caminico Deva, Nahanny, Grafica Plus, Scarpa, ROConnect, Enotech, Ski Straja-Complex Montana, Școala de schi Straja și vouă, celor dragi noua, care ne trimiteți mereu gânduri bune!! Va iubim! <3

Publicată de Alexandra Flavia Marcu pe Duminică, 2 Decembrie 2018

Cei doi alpinişti din Deva au plecat în Uganda pe data de 23 noiembrie cu intenţia de a cuceri vârful Margherita, cu ocazia „Zilei Naţionale a României”. Expediția lor a fost susținută de Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Aceasta este a doua expediție din 2018 a celor doi deveni. Prima de anul acesta a fost în Turcia, pe vârful Ararat. Alexandra și tatăl ei, Dan, au anunțat că se vor întoarce acasă, la Deva, pe data de 10 decembrie, după ce vor mai petrece câteva zile alături de comunitatea românească din Uganda.

 

Articolul precedentBunătăți de iarnă, la „Târgul de Crăciun” din centrul istoric al Devei
Articolul următor100 de arbori pentru 100 de ani