100 de arbori pentru 100 de ani se numește proiectul aprobat de consilierii locali de la Petroșani care propun plantarea a 100 de copaci pe raza municipiului Petroșani. Acțiunea este dedicată celor 100 de ani care s-au scurs de la Marea Unire de la 1918.

“Vă propunem ca noi, Consiliul Local, administrația locală împreună cu cetățenii să conlucrăm la acțiunea de plantare, în municipiul Petroșani, a 100 de arbori trainici. Aceștia vor aminti, atât contemporanlor noștri cât și celor care vor veni după noi, că fiecare an petrecut împreună, frați cu frați, a fost un prolej de pioasă aducere aminte. Prin urmare, propunem achiziționarea, dintr-o pepinieră, a 100 de arbori iar Direcția Domeniului Public va fixa locurile unde vor fi plantați și se vor îngriji, ulterior, și de plantarea lor”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, Mihai Barbu și Milu Vladislav, inițiatorii proiectului de hotătâre.

De asemenea, prin acest proiect inițiatorii își propun să reînvie spiritual civic al petroșănenilor, care astfel vor fi angrenați într-o acțiune simbolică.

 

 

Articolul precedentCentenarul Marii Uniri, sărbătorit de doi deveni pe cel mai înalt vârf din Uganda
Articolul următorNoi dotări pentru spitalul din Brad. Ecograf performant pentru Secţia de Obstetrică-Ginecologie