Activiștii de mediu de la Greenpeace marchează Săptămâna Globală a Climei. Aceștia se vor afla în Valea Jiului, mai exact la Petrila, unde vor fi plantați mai mulți copaci și vor avea loc și alte acțiuni.

“Pregătim o sesiune de plantare de copaci, vizionăm filme de mediu, intrăm în dialog cu comunitatea locală, dependentă încă de o industrie bazată pe cărbune, dar pentru care există o alternativă clară: tranziția justă spre surse de energie curate și regenerabile, precum și alte activități economice. Transmitem autorităților locale și naționale mesaje cu privire la soluții pentru asigurarea unui viitor sustenabil în Valea Jiului”, arată activiștii de mediu de la Greenpeace.

Începând de vineri, milioane de oameni vor ieși pe străzi în întreaga lume ca parte a grevei globale pentru climă, o acțiune de protest inițiată de mișcarea Fridays for Future.

Demonstranții cer să se pună capăt obținerii energiei din combustibili fosili și solicită guvernelor lor să aplice prevederile tratatului climatic internațional de la Paris.

 

 

Articolul precedentMomârlanii din Petroșani le-au gătit maghiarilor
Articolul următorFurturi în serie la Hunedoara, comise de cinci tineri. Acţionau cu feţele acoperite şi purtând mănuşi