Avram Iancu mai bifează o premieră mondială. Bibliotecarul – sportiv din Petroșani a ajuns la Istanbul după două luni, timp în care a înotat în Marea Neagră fără costum de neopren. Cei peste 600 de kilometri parcurși de la Sulina la Istanbul l-au purtat pe Avram Iancu într-o aventură acvatică inedită dedicată Centenarului Marii Uniri. Avram Iancu a ajuns la Istanbul miercuri după amiază.

“Au fost parcurși 680 de kilometri, mai mult decât estimarea inițială. La capătul cursei am înotat și Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăți, pe toate planurile. Daca ar fi să le înșir n-aș mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparație cu sacrificiul lui Brâncoveanu și al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbătorii Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar și moartea. Iar România are valori! Pentru că ființa ei este milenară! Mulțumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic”, a ținut să precizeze Avram Iancu.

Bibliotecarul din Petroșani a înotat în total 680 de kilometri. A petrecut în apă 280 de ore, 17 minute și 47 de secunde conform swim tracker-ului care i-a contorizat evoluția. La Istanbul, Avram Iancu a fost așteptat de rude, de prieteni, dar și de conducerea Sindicatului Forța Ligii. În plus, și consulul general al României la Istanbul, Iulian Gherman, l-a întâmpinat pe bibliotecarul din Petroșani la sosirea sa în Istanbul.

 

Articolul precedentProiect: Stații pentru încărcarea mașinilor electrice, la Deva
Articolul următor„Hai în echipa mea!”, campanie împotriva consumului de droguri, derulată în școlile din Deva