Aproape 800 de elevi, de la școlile și liceele din municipiul Deva, vor fi implicați într-o campanie împotriva consumului de droguri. Intitulat „Hai în echipa mea!”, proiectul educațional va debuta astăzi, 1 noiembrie.

Potrivit organizatorilor, elevii vor participa la acțiuni informative și vor primi pliante cu informații despre efectele consumului de droguri. De asemenea, și părinții acestora vor fi informați, la rândul lor, în ceea ce privește riscul consumului acestor substanțe de către copiii lor, atât din punct de vedere al sănătății, dar și în plan social.

În desfășurarea campaniei sunt angrenate mai multe instituții din oraș, Primăria Deva, Direcția Poliția Locală Deva, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara. „Tinerii trebuie să știe că drogurile creează dependență, afectează inima, rinichii, ficatul, provoacă halucinații, boli mintale, stări de depresie, scad capacitatea de concentrare și de a învăța. Acestea sunt doar câteva dintre efectele negative ale consumului de stupefiante. La vârsta pe care o au elevii de gimnaziu, corpul și creierul lor sunt în plin proces de creștere și maturizare, iar consumul de droguri nu are doar efecte de moment, ci poate schimba cu totul, felul în care copiii se dezvoltă fizic, emoțional și intelectual. Instituțiile implicate în proiect doresc să se asigure că tinerii înțeleg că sănătatea lor și nu numai este în pericol atunci când aleg să consume droguri”, spun organizatorii.

Proiectul se află la a doua ediție și se va încheia în luna iunie a anului viitor.

Articolul precedentAvram Iancu a ajuns la Istanbul
Articolul următorSiderurgiștii de la „Arcelor Mittal” Hunedoara, în grevă japoneză. Protest, la poarta „Oțelăriei”