Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani care a pornit în urmă cu o lună de zile într-o nouă aventură, a ajuns la jumătatea traseului de pe Marea Neagră. Avram Iancu a pornit de la Sulina și se îndreaptă spre Istanbul. Acesta vrea să marcheze, astfel anul Centenar. Proiectul înotătorului din Petroșani a început pe data de 2 septembrie 2018, la Sulina, acolo unde s-a încheiat ultima sa aventură acvatică. Traseul lui Aveam Iancu însumează 630 de kilometru pe malul Mării Negre, până la Istanbul.

“Da prieteni, a trecut o lună de când am început calatoria înot de la Sulina la Istanbul. Azi am înotat 15 km și am reușit să trec și de Portul Varna unde traficul a fost oprit pentru 2 ore pentru trecerea mea. Mulțumiri domnului consul Mazilu pentru implicarea exemplară și colaborarea cu autoritățile din Bulgaria. O lună în cifre: am parcurs 345 km. In România 235 și în Bulgaria, 110. S-au scurs 30 de zile din care 5 au fost de pauză din diverse motive; sechestru pe insulă, vreme rea și alte motive. Distanță zilnică parcursă a fost de 11.5 km raportată la 30 de zile și 13.8 km raportată la 25 de zile de înot efectiv. Sunt pe la jumătatea traseului”, scrie pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu.

Sunt 630 de kilometri pe care sportivul vrea să îi străbată într-o perioadă de 40-50 de zile. Avram Iancu a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, a înotat pe tot parcursul Dunării și a participat și la cea mai grea competiție din lume Arctic Ultra.

 

Articolul precedentAudiențe ale președintelui CJH, la Petroșani
Articolul următorLa mulți ani, dascălilor!