Profesorii din municipiul Petroșani care anul acesta au ieșit la pensie au  au fost premiați de Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani. Zeci de ani au format și șlefuit caractere, dascălii fiind cei prin mâinile cărora au trecut generații de elevi. Pentru devotamentul și pasiunea lor pentru educație, aceștia au fost premiați de autoritățile locale de la Petroșani.

“Profesorii sunt cei care ne-au șlefuit caracterele. Dumnealor le datorăm evoluția noastră profesională. Parteneriatul dintre familie și școală este mereu unul în beneficiul elevilor. Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil este crucială. Aţi fost şi rămâneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni ai elevilor şi părinţilor. De  profesori depinde cum va arăta societatea noastră în viitor. Vă mulţumesc, stimaţi profesori, pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru  creşterea şi educarea tinerelor generaţii!”, le-a transmis, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, profesorilor.

Ziua de 5 octombrie este desemnată, pe plan mondial, sărbătoarea profesională a profesorului.  Din 1994 Ziua Profesorului este sărbătorită pe data de 5 octombrie pentru a coincide cu sărbătoarea mondială a profesorului.

 

Articolul precedentAventura lui Avram Iancu pe Marea Neagră, continuă
Articolul următorTrafic închis sau restricționat pe mai multe străzi din Deva, în weekend