Utilajele pentru deszăpezire sunt pregătite să acționeze pe arterele din municipiul Deva.

Operatorul de salubritate, care asigură deszăpezirea orașului, va interveni cu opt mașini dotate cu lamă pentru zăpadă și sărăriță, două cisterne pentru împrăștiere clorură de calciu lichidă și un încărcător frontal pentru material antiderapant.

La ora actuală, există pe stoc 450 de tone de sare, alte 475 de tone de nisip, 125 de tone amestec sare cu nisip și 20 de tone de clorură de calciu solidă. Stocurile de material antiderapant se suplimentează în funcție de situația meteo existentă, susțin reprezentanții municipalității devene.

Firma care asigură deszăpezirea, curățarea și transportul zăpezii de pe străzile din oraș, primește zilnic prognoza meteo de la Administrația Națională de Meteorologie (Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana) pentru a putea interveni din timp, atunci când situația o impune.

Începând de astăzi, 15 noiembrie, la Deva, este funcțional, 24 de ore din 24, și Dispeceratul pentru deszăpezire. Locuitorii pot suna la numărul 0254/214143, atunci când există situații de intervenție în caz de zăpadă sau polei.

Articolul precedentPreședintele României a urmărit evoluția lui Avram Iancu
Articolul următorÎngheață în patria cărbunelui