Îngheață în patria cărbunelui. Abonații sistemului de termoficare din Valea Jiului îngheață în locuințe. Agentul termic încă nu a fost furnizat celor puțin peste 2000 de abonați din municipiul Petroșani din cauza problemelor juridice ale societății de termoficare din localitate.

În schimb, Complexul Energetic Hunedoara a efectuat probele la cald și dă asigurări că este pregătit să furnizeze agent termic abonaților. Oficialii societății energetice mai menționează că au fost urgentate demersurile pentru perfectarea soluțiilor legale privind posibilitatea de furnizare a agentului termic către consumatorii racordați din Municipiul Petroșani prin intermediul societății locale de termoficare, respectiv SC Termoficare SA.

“Precizăm că funcționarea rețelei și a sistemului de transport agent termic primar se poate realiza doar în condițiile furnizării unei cantități de energie termică minim necesare asigurării funcționării magistralei de transport. Această cerință impune obligatoriu furnizarea concomitentă către consumatorii racordați în ambele municipii, respectiv Vulcan și Petroșani, fapt pentru care furnizarea agentului termic către consumatorii din municipiul Vulcan, precum și către ceilalți consumatori racordați direct la magistrala de transport, va fi posibilă, din punct de vedere tehnic, doar după finalizarea demersurilor legale necesare începerii furnizării agentului termic în municipiul Petroșani. din acel moment, se va relua furnizarea agentului termic către toți consumatorii interesați”, arată comunicatul CEH.

Problema este că doar în municipiul Petroșani mai există abonați casnici racordați la sistemul de termoficare. La Vulcan, doar instituțiile publice mai sunt racordate la rețeaua de agent termic, iar acestea au și sistem alternativ de încălzire.

 

 

Articolul precedentAutoritățile din Deva susțin că sunt pregătite pentru iarnă
Articolul următor„Ziua Națională fără Tutun”: mii de hunedoreni suferă de boli respiratorii cronice cauzate de fumat