În noaptea de Anul Nou, echipajele de pompieri și paramedici SMURD vor fi dislocate în apropierea zonelor unde vor fi organizate evenimente publice cu participare mare din rândul cetățenilor, au anunțat reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

La nivel național, 4.900 de pompieri sunt la datorie, în aceste zile, alături de 300 echipaje medicale SMURD, peste 100 de echipaje de descarcerare și 43 autospeciale pentru victime multiple vor asigura, zilnic, răspunsul la urgenţele medicale și misiunile de descarcerare.

„Întrucât în această perioadă vor fi jocuri de artificii cu articole pirotehnice, personalul specializat a analizat solicitările primite în acest sens din partea organizatorilor și a eliberat 214 acorduri. (…) Atenție, la obiectele pirotehnice pe care le folosiți! Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de utilizarea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice, trebuie respectate în totalitate instrucțiunile producătorului și verificată integritatea ambalajului, iar în situaţia în care acesta este deteriorat se evită utilizarea produsului. Chiar și pentru materialele care prezintă un nivel de risc foarte scăzut, accesul copiilor este strict interzis”, atrag atenția pompierii.

Cetățenilor li se reamintește că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori, de exemplu beţişoare bengale, jerbe, granule scânteietoare, şerpi, scântei, pocnitori cu confetti.

Articolul precedentPunctele Enel, închise pe 1 și 2 ianuarie. Facturile, plătite doar prin modalitățile alternative
Articolul următorDeva intră în 2019 cu No Mercy. Revelion în aer liber, în centrul istoric al orașului -MESAJUL ARTISTULUI