Bursa locurilor de muncă, organizată astăzi, 20 septembrie, în zece localități ale județului Hunedoara a fost cu noroc pentru peste 120 de participanți. Aceștia au plecat acasă cu un contract de muncă, încheiat pe loc. Alte 159 de persoane au fost selectate în vederea angajării.

Acțiunea s-a desfășurat între orele 09:00 și 13:00, în Deva, Hunedoara, Petroșani, Orăștie, Hațeg, Brad, Călan, Simeria, Lupeni și Vulcan. Șomerii din județ s-au arătat interesați să își găsească un loc de muncă. Cel puțin așa reiese luând în considerare numărul mare de participanți.

Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, instituția care a organizat bursa, la acțiune au fost contactaţi un număr de 140 angajatori în vederea participării, dar s-au prezentat efectiv doar 52 de agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 218 de posturi, cele mai multe fiind oferite la Deva (82).

În cele patru ore în care s-a desfășurat acțiunea, aproape 550 de persoane din județ s-au prezentat la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara (foto), din Deva, sau la agențiile locale din celelalte localități în care s-a desfășurat acțiunea.

Cea mai mare participare s-a înregistrat la Orăștie, unde aproape o sută de oameni au mers să consulte oferta locurilor de muncă. De asemenea, o prezență mare a fost și la Hunedoara (89 de persoane), Brad (83), Deva (78), Călan (51), Petroșani (42), Vulcan (32), Hațeg (32) și Lupeni (28).

La final, au fost încadrate în muncă 119 persoane. Alți 159 de hunedoreni au fost selectați în vederea angajării. AJOFM Hunedoara va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

Articolul precedentGulaș preparat după o rețetă veche cam de cinci veacuri, la „Zilele Maghiare din județul Hunedoara”
Articolul următorFOTO. 100 de ani la 100 de ani de România