Calitatea apei potabile la început de an şcolar este corespunzătoare în toate unitățile de învățământ din Valea Jiului. Odată cu începerea anului şcolar 2018-2019, Apa Serv Valea Jiului a finalizat procedura de recoltare probe de apă potabilă din unităţile de învăţământ (şcoli şi grădiniţe) din toate localitățile din aria de operare, respectiv localitățile din Valea Jiului.

“Astfel, suntem în măsură să informăm cetățenii că, în laboratoarele de analize ale ASVJ, se efectuează zilnic recoltări de apă de pe întreg teritoriul Văii Jiului, în reţeaua de distribuţie care deserveşte cele 6 localităţi din zonă, calitatea apei fiind verificată de asemenea, încă o dată, şi după intervențiile în reţelele de distributie a echipelor Apa Serv Valea Jiului Petroşani. Informăm totodată că la Laboratorul Central Dănuţoni-Aninoasa, se efectuează acest tip de analize privind calitatea apei potabile, arată reprezentanții ApaServ Valea Jiului.

Apa din 33 de instituții de învățământ a fost vizată de operatorul ApaServ Valea Jiului.

“În urma analizelor fizico chimice şi microbilogice ale probelor de apă recoltate, vă informăm că toate probele de apă prelevate de la cele 33 de instituţii de învăţământ  sunt conforme cu prevederile Legii 458/2002 privind calitatea apei potabile la toţi parametrii analizaţi. În vederea preîntâmpinării producerii unor neconformităţi sau evenimente nedorite, Apa Serv Valea Jiului Petroşani va continua monitorizarea zilnic, prin recoltarea de probe din toate rezervoarele de înmagazinare şi din reţeaua de distribuţie“, mai arată directorul general al Apa Serv Valea Jiului, ing. Cristian Ionică.

Apa Serv Valea Jiului asigură elevii, părinții, profesorii, instituțiile de învățământ din localitățile Văii Jiului că monitorizează constant calitatea apei potabile în grădințe, școli și licee, astfel încât aceasta să fie, zi de zi, corespunzătoare consumului și utilizării ei în condițiile de calitate asumate.

 

Articolul precedentSe asfaltează, în sfârșit, la intrarea în Deva, pe o porțiune dezastruoasă de pe DN 7
Articolul următorVIDEO| Noile autobuze închiriate de la Timișoara au ajuns, aseară, la Deva. Transportul public, reluat în oraș de astăzi dimineață