Noi tarife pentru exploatarea domeniului schiabil Straja. Autoritățile locale de la Lupeni au lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care prevede aprobarea tarifelor pentru exploatarea Domeniului Schiabil Straja Lupeni.

Astfel, conform documentului tarifele pentru telegondolă ar urma să fie 15 leu urcarea sau coborârea, iar copiii cu vârsta de până la 6 ani vor avea acces gratuit. Pentru telescaunul TS3 (acces vârful Straja Mare) tariful ar urma să fie de 10 lei pentru o urcare sau coborâre. De precizat este faptul că ziua de marți a fiecărei săptămâni este rezervată reviziei săptămânale.

Și pentru parcări se propun noi tarife. Astfel, pentru parcarea situată în zona de agrement Brăița taxa de parcare ar urma să fie de 15 lei/zi sau 2 lei/oră. Pentru parcarea din Straja taxa ar urma să fie de 25 de lei/zi sau 3 lei/oră.

Autoritățile locale vin cu mențiunea că “turiștilor care achită integral tarifele de parcare stabilite li se va asiura în perioadele aglomerate transportul gratuit de la parcare la punctual de plecare telegondolă agrement” sau către sptațiile de cazare din stațiune.

Riveranii ar urma să plătească o taxă de 500 de lei/loc/an.

Autoritățile locale de la Lupeni mai propun o taxă de 1500 de lei pe an pentru un loc de staționare taxi în interiorul stațiunii (include cartela de acces). Pentru închirierea ratrakului ar urma să fie percepută o taxă de 200 lei/oră funcționare (fără TVA); închiriere tun de zăpadă – 125 lei/zi (fără TVA), iar furnizarea apei pentru poducerea zăpezii artificiale este de 6 lei/mc (fără TVA).

Proiectul va fi în dezbatere publică până în data de 3 decembrie. Persoanele interesate pot face propuneri până la această dată.

 

 

Articolul precedentFOTO| Angajaţii DAS Deva au marcat Centenarul. S-au „prins” în Hora Unirii în stradă
Articolul următorAmenzi pentru primăriile care nu strâng gunoaiele ce sufocă râul Cerna