Consiliul Local Petroșani a aprobat o hotărâre care permite administrației locale majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile lăsate în paragină. Taxele locale pot crește cu până la 500 la sută în aceste cazuri.

Proprietarii de clădiri care, din rea voință sau din delăsare, își lasă imobilele în paragină, vor fi impozitați cu până la 500%, conform prevederilor Codului Fiscal. Aceleași prevederi vor fi aplicate și pentru terenurile lăsate neîngrijite.
 
 Consiliul Local Petroșani a aprobat Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Municipiului Petroşani.
 
În orice localitate, aspectul clădirilor şi al terenurilor au o contribuţie majoră și în ceea ce privește confortul urban, ca parte componentă a unui peisaj optim, caracterizat de un raport echilibrat între construcții, spațiul verde existent şi căile de circulaţie.
 
Dat fiind faptul că unele clădiri din municipiul Petrosani se află într-o stare avansată de degradare și, în același timp, vorbim și despre existența unor suprafețe de teren neîntreținute, cu depozitări de deşeuri, a fost necesară luarea unor măsuri care să conducă la determinarea proprietarilor clădirilor şi a terenurilor neîngrijite să execute lucrări de reabilitare şi igienizare a acestora.
 
Prin aplicarea acestei impozitări de până la 500%, se doreşte practic responsabilizarea proprietarilor acestor imobile, iar populația municipiului Petroșani va beneficia astfel de un mediu mai prietenos şi, nu în ultimul rând, de mai multă siguranţă în aceste zone.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentBobby Păunescu, mutare la vârf: CONDIȚIA cu care este dispus să cedeze statului GRATIS terenurile care adăpostesc Studiourile Buftea
Articolul următorMăsuri luate în Punctele de Trecerea a Frontierei cu ocazia minivacanței de 1 Decembrie