După 11 noiembrie, nu mai este permisă depozitarea de deşeuri voluminoase în Hunedoara

 Vineri şi sâmbătă (11 şi 12 noiembrie 2022) se va derula, în municipiul Hunedoara, campania trimestrială de ridicare a deşeurilor voluminoase. Până pe data 11 noiembrie, la punctele de colectare a deşeurilor menajere, se mai pot depozita şi deşeuri voluminoase (obiecte de mobilier, obiecte sanitare – vase de toaletă, căzi de baie, cabine de duş, lavoare, rezervoare WC etc… – covoare, plăpumi, saltele, parbrize, oglinzi de mari dimensiuni) urmând ca acestea să fie ridicate gratuit de către operatorul de salubritate autorizat.

 În afara intervalului amintit, deşeurile voluminoase se pot ridica doar la cerere și contra-cost  , de către operatorul de salubritate amintit.

Atenție! 

Nu  se pot depozita la punctele de colectare a deşeurilor menajere resturile provenite din reamenajarea locuinţelor (moloz, plăci rigips, tâmplărie etc…). 

Depozitarea stradală sau la pubele de deșeuri voluminoase după 11 noiembrie nu este permisă, o astfel de faptă fiind considerată contravenţie şi sancţionabilă cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 50.000 şi 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

 De asemenea, depozitarea de deşeuri provenite din reamenajarea locuinţelor la punctele de colectare a gunoiului menajer se sancţionează cu amendă (indiferent de ziua în care se petrece fapta).

 Vă reamintim că deşeurile voluminoase pot fi depuse la punctele de colectare a deşeurilor menajere doar în cadrul campaniilor trimestriale de ridicare gratuită a acestora. O nouă campanie de acest fel va avea loc, cel mai probabil, în luna februarie a anului viitor.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentMașină fără șofer, oprită de polițiști. Ce surpriză au avut aceștia
Articolul următorSituație explozivă în Kosovo. Se reaprinde focarul de conflict din inima Balcanilor