Sumele alocate la rectificarea bugetară de Ministerul de Finanțe primăriilor sunt motiv de proces. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, susține că va acționa în instanță Ministerul de Finanțe.

Primarul este nemulțumit de faptul că la rectificarea bugetară municipalitatea nu a primit niciun leu, ba din contră rectificarea este una negativă. Suma rectificată la Lupeni este de -1,2 milioane de lei, fapt ce îngreunează derularea unor proiecte și funcționarea primăriei.

“Când am primit rectificarea de buget, spre surprinderea mea, am constatat că municipiului Lupeni i s-a tăiat o sumă de 10-12 miliarde de lei (lei vechi-n.r.). Este un lucru neacceptat de mine, un lucru total anormal, nu se poate face o rectificare negativă. Este imposibil ca eu, astăzi, să îmi tai din venituri. Nu o să acceptăm lucrul acesta. O să mergem cât mai departe. Eu nu o să fac rectificare de buget negativă niciodată și vom merge inclusiv în instanță, pentru a recupera banii comunității. Nu este normal să avem o tăiere atât de mare și bruscă a bugetului în municipiul Lupeni”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Potrivit primarului, măsurile luate de Executiv au o latură pozitivă, însă nu pentru primării. Guvernul a lăsat primăriile fără excedentul bugetar de la finele anului trecut, iar sumele au fost incluse în partea de funcționare.

 

Articolul precedentProiect în valoare de 15 milioane de lei la Orăștie
Articolul următor5,5 kilometri mai are de înotat Avram Iancu până la granița cu Bulgaria