Un proiect de aproape 15 milioane de lei ar putea fi implementat pe raza municipiului Orăștie. Autoritățile locale au depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, pentru iluminat public eficient.

“În cazul semnării contractului se vor realiza următoarele lucrări: reabilitarea sistemului de iluminat public – Modernizarea rețelelor de iluminat public aerian (clasic şi torsadat) prin realizarea de extinderi în zonele unde se dorește, care să asigure clasa de iluminat corespunzătoare străzilor pe care le deservesc, modernizarea sistemului de iluminat – Gestionarea și monitorizarea parametrilor de consum ai infrastructurii sistemului de iluminat public (SIP) prin telegestiune, iluminatul trecerilor de pietoni, utilizarea energiei electrice din surse regenerabile (sistem fotovoltaic) în infrastructurile publice. Prin implementarea soluției tehnice alese, se urmărește realizarea unui sistem de iluminat modern, eficient din punct de vedere energetic, soluție conformă standardelor și normativelor în vigoare, la nivel național și european”, arată Ovidiu Laurențiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Valoarea totală estimativă a proiectului este de 14.873.600 lei cu TVA. Proiectul „Modernizarea și eficientizarea iluminatului public în municipiul Orăștie” are ca obiectiv modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public, odată cu reducerea consumului de energie, a costurilor pentru asigurarea iluminatului public, în contextul diminuării efectelor schimbărilor climatice și ameliorarea aspectului urbanistic al comunității.

 

 

Articolul precedentReducerile de personal continuă în mineritul din Valea Jiului
Articolul următorRectificarea bugetară îi nemulțumește pe primari