Viceprimarul comunei Bănița, Ionel Burlec, este acuzat că ar fi luat parte la o partidă ilegală de vânătoare. Edilul, fost primar al localității hunedorene și ex-consilier județean, a fost prins alături de alți șase bărbați în locul numit „Jigoru”, situat în Fondul Cinegetic nr. 61 Bănița, din județul Hunedoara.

Jandarmii au observat marți, 5 februarie, pe drumul forestier Galbena, din apropierea Peșterii Bolii, două autoturisme de teren, în care se aflau cei șapte, cu doi câini și arme de vânătoare.

„Persoanele nu au putut prezenta documentele legale, respectiv autorizație de vânătoare, permis de vânătoare, permis de armă, drept pentru care jandarmii au întocmit și predat organelor abilitate în vederea continuării cercetărilor documentele de sesizare pentru tentativă de braconaj, conform Legii 407/2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic”, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

La rândul lor, polițiștii spun că, șase dintre persoane dețineau permis de vânătoare, iar alta nu avea nici permis de vânătoare și nici pentru armă. „Susnumiții efectuau o acțiune de vânătoare cu arme și muniție de vânătoare asupra lor în Fondul Cinegetic, nr.61 Bănița gestionat de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Hunedoara fără a deține autorizație de vânătoare. În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de persoanele susmenționate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic fiind ridicate în vederea cercetării un număr de 7 arme de vânătoare și 65 bucăţi de cartușe de vânătoare aferente”, au precizat cei de la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Fost primar și consilier județean

Ionel Burlec este viceprimar al comunei Bănița și fost primar al acestei localități. Acesta a fost și consilier județean, el demisionând din această funcție în vara anului 2017, după ce magistrații l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Acesta a fost găsit vinovat pentru o tragedie produsă în 2012, când a fost implicat într-un teribil accident de circulație produs în zona Merișor și în urma căruia un tânăr din Petrila a murit pe loc.

Sursa foto: IJJ Hunedoara
Articolul precedentBebelușul găsit mort în Petroșani era în stare de putrefacție
Articolul următorÎncă 2.000 de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în județ