Alte 2.000 de doze de vaccin împotriva gripei urmează să ajungă în județul Hunedoara. Acestea vor putea fi ridicate de medicii de familie începând de mâine, 7 februarie, pentru a se continua campania de imunizare a populației.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a trimis, la Unifarm București, o mașină de transport vaccinuri, dotată cu agregat frigorific și aparat de înregistrare a temperaturii pentru a aduce dozele de vaccin. Medicii de familie pot ridica începând de mâine, 7 februarie, de la sediul Direcției de Sănătate Publică a județului Hunedoara, doze de vaccin pentru vaccinarea gratuită a persoanelor aflate în grupele de risc, confom OMS”, au precizat reprezentanții instituției de sănătate publică.

DSP Hunedoara a cerut, de la Ministerul Sănătății (MS), aproape 6.000 de doze de vaccin antigripal, însă județului i-au fost repartizate numai 2.000. „Ministerul Sănătății a transmis, în data de 5 februarie 2019, repartiția către direcțiile de sănătate publică județene a celor 30.000 de doze de vaccin antigripal sezonier, achiziționate suplimentar. Pentru Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara, repartiția de vaccin antigripal este de 2.000 de doze”, a mai informat conducerea instituției.

În total, de la începutul acestui sezon, în județul Hunedoara au fost vaccinate împotriva gripei un număr de 24.540 de persoane.

Numărul bolnavilor și a suspecților de gripă se ridică, până la această oră, la 32 de persoane, gripa provocând și un deces.

Articolul precedentViceprimar hunedorean, acuzat că a luat parte la o vânătoare ilegală
Articolul următorPrimarii și secretarii UAT-urilor din zona Orăștie, convocați de prefect