Un număr de 20 de copii, din zona defavorizată Cartierul „Cuț”, din comuna hunedoreană Ghelari, au fost într-o excursie gratuită în Ţara Haţegului. Este vorba despre micuţi din clasele pregătitoare şi primare.

Excursia a fost organizată în cadrul unui proiect co-finanţat din Fondul Social European, intitulat “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru!”. Mai întâi, copiii au vizitat Rezervația Hațeg-Slivuț unde au putut asculta poveștile despre zimbri. Următoarea oprire a fost Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. Acolo, micuţii au aflat despre insula tropicală Hațeg, au ascultat povești și legende despre balauri, dragoni și dinozauri, au putut să vadă și să atingă ouă de dinozauri și au aflat „secretele” acestor animale demult dispărute.

De asemenea, copiilor li s-a explicat ce înseamnă un geoparc și cum sunt interconectate prin legături nevăzute, Pământul cu erele lui geologice, oameni, tradiții, dinozauri și povești. Tot în Geoparcul Dinozaurilor, copiii l-au vizitat și au făcut fotografii şi cu „Magyarosaurus dacus”, cel mai mare dinozaur terestru din “familia” dinozaurilor de Hațeg, iar apoi au trecut şi pe la Casa Vulcanilor.

Copiii s-au arătat încântaţi de excursia oferită.

În cadrul aceluiaşi proiect, echipa de implementare şi-a propus să organizeze, până la finele acestuia, respectiv luna august a anului 2020, 10 excursii în județ, cea din Ţara Haţegului fiind doar prima dintre ele, și alte patru la București.

Articolul precedentOrăştie are, în premieră, un campion naţional la box pentru cadeţi
Articolul următorBurse de studiu „Părintele Arsenie Boca” pentru 50 de elevi nevoiaşi