Burse de studiu „Părintele Arsenie Boca” pentru 50 de elevi nevoiaşi

Pentru al șaselea an consecutiv, Episcopia Devei și Hunedoarei oferă elevilor merituoși, aflați în dificultate, un sprijin financiar lunar, prin intemediul bursei de studiu „Părintele Arsenie Boca”.

Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei spun că, pentru acest an şcolar 2018-2019, vor fi oferite 50 de burse lunare, în valoare totală de 90.000 de lei, unor elevi din învăţământul preuniversitar. 31 dintre acestea sunt susţinute din fondurile proprii ale episcopiei, iar 19 burse prin bunăvoința și generozitatea unor persoane care s-au alăturat acestui demers.

Bursele de studiu „Părintele Arsenie Boca” se acordă încă din anul 2013, pe baza unei evaluări a situației școlare și familiale, elevilor cu performanțe școlare foarte bune și cu resurse financiare modeste. Ajutorul oferit fiecărui copil selectat este în cuantum de 200 de lei lunar. Prin acest demers, Episcopia Devei și Hunedoarei doreşte să susţină actul educațional și pregătirea școlară a acelor elevi dornici de a învăța, în pofida situației financiare dificile a familiilor din care provin.

Articolul precedent20 de copii din zona marginalizată Cuț -Ghelari, în excursie gratuită în Țara Hațegului
Articolul următorO zonă a Petroșaniului pusă în valoare de liceeni