Orăştie are, în premieră, un campion naţional la box pentru cadeţi

Sportivul Emanuel Sebastian Maradin, din Orăştie, a obţinut locul întâi şi medalia din aur, la categoria 40 de kilograme, la Campionatul Naţional de Cadeţi, organizat de Federaţia Română de Box.

Competiţia s-a desfăşurat la Satu Mare şi la aceasta au participat şi patru boxeri orăştieni, legitimaţi la CSM Dacia Orăştie 2010, conduşi de antrenorul Sorin Clonţa. Sportivii s-au întors acasă cu rezultate deosebite.

Emanuel Sebastian Maradin a ocupat prima poziţie pe podium, câştigând titlul de campion naţional, o premieră pentru un sport olimpic din localitatea Orăştie. De asemenea, Andrei Ilie Petroi a devenit vicecampion național, la categoria 56 de kilograme, obținând locul al doilea și medalia de argint. Locul al treilea și medalia de bronz, la categoria 62 de kilograme, a obținut-o și Adelin Brănișcan, în vreme ce, pe locul al cincilea, la categoria 38,5 kilograme, s-a clasat Marian Petroi, care a pierdut în sferturile de finală cu medaliatul cu bronz la Campionatul European de Cadeți de la Albena – Bulgaria, în 2018.

 

„Doresc să-l felicit pe domnul antrenor Sorin Clonța care, într-un timp scurt, a făcut performanțe deosebite pentru clubul sportiv orăștian și care aduce cinste municipiului Orăștie. Îi felicit, în același timp și pe cei patru sportivi orăștieni care au reprezentat cu mândrie și demnitate municipiul nostru campionatul național al unui sport olimpic. Sunt cu atât mai bucuros, cu cât performanța unică pentru sportul orăștian din toate timpurile a fost realizată de către clubul sportiv al orașului, CSM Dacia Orăștie 2010, iar acest palmares obținut va rămâne în istoria Orăștiei”, a declarat Ovidiu Laurenţiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.

Articolul precedentDin Vulcan în Spania la Campionatul Mondial de Șah
Articolul următor20 de copii din zona marginalizată Cuț -Ghelari, în excursie gratuită în Țara Hațegului