Salvamontiștii au primit, în ultimele 24 de ore, zeci de apeluri la dispecerat, fiind nevoiți să intervină în mai multe situații de urgență. Nu a fost prea liniște nici în județul Hunedoara, un apel fiind primit la Salvamont Petroșani și alte cinci la Salvamont Straja.

Stațiunile montane din toată țara, inclusiv cele din județul Hunedoara, sunt pline de turiști care au ales să își petreacă Crăciunul la munte. Distracția, însă, se termină prost în unele cazuri, fiind nevoie de intervenția salvatorilor montani.

Sursa foto: Salvamont

Peste 300 de salvamontiști au fost, în ultimele 24 de ore, la datorie în bazele și posturile Salvamont, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă sau în zonele cu mare afluență turistică. Aceștia au fost solicitați să intervină în mai multe situații de urgență maximă, printre care accidente pe pârtiile de schi, oameni surprinși de viscol, rătăciți sau dispăruți.
„Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 39 apeluri de urgență: 7 apeluri pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Bușteni, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 4 apeluri pentru Salvamont Gorj, 4 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brașov, 3 apeluri pentru Salvamont Alba, 2 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 2 apeluri pentru Salvamont Dâmbovița, 1 apel pentru Salvamont Vâlcea, 1 apel pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Sibiu, 1 apel pentru Salvamont Harghita – Formația Gheorgheni, 1 apel pentru Salvamont Petroșani, 1 apel pentru Salvamont Caraș Severin și 1 apel pentru Salvamont Bihor. De asemenea s-au mai primit alte 28 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre zona montană”, a informat, în această dimineață, Dispeceratul Național Salvamont.

Majoritatea evenimentelor petrecute pe munte au loc și din cauza faptului că turiștii nu respectă regulile de siguranță și recomandările salvatorilor montani.

Articolul precedentPlachetă de marmură la Mina Lonea pentru a marca cei 145 de exploatare
Articolul următorSe lansează programul Start-Up Nation. Antreprenorii pot depune planuri de afaceri