Misiune dificilă a jandarmilor montani, într-o zonă greu accesibilă din Masivul Retezat. Aceștia au intervenit în sprijinul a șapte cetățeni cehi, care au rămas împotmoliți cu mașinile de teren în zona Râului Șes.

Alarma s-a dat marți, în jurul orei 11:05, echipajele de salvare fiind anunțate, prin 112, de către o persoană din cadrul Ocolului Silvic Rîu de Mori, cu privire la faptul că cei șapte bărbați, cetățeni cehi, au nevoie de ajutor.

„Pentru căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor rătăcite s-a constituit o echipă de intervenție formată din șase jandarmi montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Rîu de Mori, Nucşoara şi Vața de Jos. În jurul orei 15:30, echipa de intervenție a ajuns la cele șapte persoane, constatând că acestea nu prezintă probleme medicale. Ulterior, jandarmii montani au deblocat autovehiculele din zonă, iar persoanele au fost conduse şi îndrumate până în localitatea Brazi, din comuna Rîu de Mori, cazându-se la o pensiune. Misiunea a durat aproximativ 10 ore”, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.

Articolul precedentSiturile miniere poluate, analizate de oamenii de știință
Articolul următorOperatorul de apă și canal din Valea Jiului se pregătește pentru iarnă