Pregătiri pentru sezonul rece. Având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile reprezentanții SC ApaServ Valea Jiului îi sfătuiesc pe oameni să ia măsuri pentru ca apometrele să nu fie afectate de un eventual îngheț.

Astfel  în cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, acesta trebuie să aibă capacul închis pentru a nu permite infiltrarea apei. În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante precum vata minerală, polistiren sau materiale textile. Cei de la ApaServ îi sfătuiesc pe oameni să aibă grijă atunci când fac lucrări de protejare a instalației pentru a nu deteriora apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor. Dacă apometrul îngheaţă, nu este indicată  utilizarea apei fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.

“De fiecare dată în acestă perioadă se face pregătirea pentru sezonul rece și sperăm să nu avem temperaturi negative ca acum trei ani atunci când a fost cod portocaliu și galben aproape toată iarna. Abonații trebuie să-și ia încă de pe acum toate măsurile de protecție și siguranță pentru echipamentele pe care le au pentru a preveni un eventual îngheț.Echipamentele se pot proteja și doar prin o simplă închidere a ușii pentru că atunci când vine frigul la scara de bloc sau închiderea ferestrelor la beciuri contribuie la protejarea echipamentelor”,  a declarat Florin Donisă, director tehnic în cadrul SC ApaServ Valea Jiului.

Protejarea contorului, precum şi protejarea şi verificarea instalaţiei interioare, pe traseul de la contor până la consumator, este obligaţia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalaţiile de apă se defectează din cauza îngheţului, nefiind protejate corespunzător, beneficiarul va suporta costurile înlocuirii acestora.

 

 

 

Articolul precedentVIDEO| Șapte cehi, salvați de jandarmii montani, la capătul unei acțiuni care a durat aproximativ 10 ore
Articolul următorPrimăria Petroșani cumpără energie de la CEZ