VIDEO| Recital instrumental la Teatrul de Artă din Deva. Adina Cocargeanu și Tibi Boc i-au purtat pe cei prezenți pe aripile muzicii

Locuitorii Devei, iubitori ai muzicii de bună calitate, au fost invitați, în această seară, la un recital extraordinar instrumental, ce a avut loc la Teatrul de Artă din municipiu.

A fost vorba despre un concert de pian și clarinet, susținut de Adina Cocargeanu și Tibi Boc. Cei prezenți la spectacolul, ce a debutat la ora 19:00, au fost purtați pe aripile muzicii clasice. Din program au făcut parte lucrări de George Enescu, Johannes Brahms, Georg Friederich Händel, Carl Maria von Weber, Eugène Bozza, Vasile Jianu și Carl Bärmann.

Recitalul s-a bucurat de aprecierea publicului, fiind răsplătit cu ropote de aplauze.

Publicată de Teatrul de Artă Deva pe Duminică, 20 ianuarie 2019

Născută la Constanța, Adina Cocargeanu a început studiul pianului la Liceul de Muzică din orașul natal, continuând, mai apoi, la Liceul de Muzică „George Enescu” din București, și absolvind, ulterior, cursurile Universității de Muzică din București, secția Pian Principal. A susținut numeroase recitaluri și concerte în România, cât și în Austria, Germania, Spania, Bulgaria și S.U.A. A fost distinsă cu titlul de „Cetățean de Onoare” al orașului Constanta pentru activitatea profesională. A participat la cursuri de măiestrie susținute de distinșii profesori Arkadi Sevidov (Moscova), Gerlinde Otto (Weimar), Constantin Sandu (Porto). A obținut premii la concursuri naționale și internaționale atât în calitate de solistă, cât și de pianist acompaniator. În repertoriul său se găsesc lucrări pentru pian solo, operă și operetă începând din perioada barocă până la contemporani. Din 2007, Adina Cocargeanu este Pianist Acompaniator la Teatrul Național de Operetă și Musical, precum și Organist al Bisericii Anglicane din București.

Boc Tibi Jr. a început să studieze muzica la vârsta de 7 ani, la Liceul de Muzică “Ion Vidu” din Timișoara, actualmente Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”. De la 11 ani și-a început studiul clarinetului, pe care a ajuns să-l practice și astăzi în mod profesionist, ca angajat al Filarmonicii de Stat din Arad. A participat la numeroase olimpiade, concursuri naționale și internaționale de unde a câștigat premii și mențiuni la nivel local, zonal, fazele finale. Ca solist instrumentist a abordat concerte clasice cu orchestra Facultății de Muzică din Timișoara, dar și cu orchestre simfonice private din Timișoara. A susținut numeroase recitaluri de clarinet cu acompaniament de pian, în mai multe orașe din țară.
A avut și nenumărate turnee cu orchestre simfonice, dar și cu formații de muzică de cameră, în țară și străinătate: Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Malta, Italia, Luxembourg, Belgia, Lituania, Anglia și China.

Articolul precedentAJOFM Hunedoara organizează, în februarie, șase programe de formare profesională
Articolul următorO nouă investiție este în plin proces de derulare la spitalul din Petroșani