Jandarmii hunedoreni au căutat timp de 9 ore un turist care s-a rătăcit în Retezat. Acesta s-a rătăcit pe traseul dintre refugiul Bucura şi cabana Genţiana.

În urma unui apel la numărul unic de urgență 112, un bărbat a semnalat faptul că s-a rătăcit pe traseul dintre refugiul Bucura şi cabana Genţiana. Jandarmii aflaţi în serviciu la Postul de Jandarmi Montan Nucşoara au luat legătura telefonic cu persoana rătăcită reuşind să stabilească poziţia în care aceasta se afla.

Turist rătăcit, găsit după 9 ore de căutăriDuninica, 05 mai a.c., în urma unui apel la numărul unic de urgență 112, un bărbat a semnalat faptul că s-a rătăcit pe traseul dintre refugiul Bucura şi cabana Genţiana.Jandarmii aflaţi în serviciu la Postul de Jandarmi Montan Nucşoara au luat legătura telefonic cu persoana rătăcită reuşind să stabilească poziţia în care aceasta se afla.Turistul a fost găsit în zona Şaua Bucurei şi se afla împreună cu un salvamontist care plecase în căutarea acestuia de la cabana Pietrele.Bărbatul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind coborat de către jandarmi la cabana Genţiana.Conditiile de căutare nu au fost tocmai prielnice, având în vedere că vântul sufla cu putere, era ceaţă, ploua, iar stratul de zăpada era consistent, misiunea desfăşurandu-se pe parcursul a 9 ore., La acţiunea de căutare a participat şi #jandarmulanului2017, plutonier major Todoni Gelu.

Publicată de Inspectoratul de Jandarmi Judetean "Decebal" Hunedoara pe Duminică, 5 mai 2019

Turistul a fost găsit în zona Şaua Bucurei şi se afla împreună cu un salvamontist care plecase în căutarea acestuia de la cabana Pietrele. Bărbatul nu a necesitat îngrijiri medicale, fiind coborat de către jandarmi la cabana Genţiana.

Condițiile de căutare nu au fost tocmai prielnice, având în vedere că vântul sufla cu putere, era ceaţă, ploua, iar stratul de zăpada era consistent, misiunea desfăşurandu-se pe parcursul a 9 ore.

 

Articolul precedentÎn anul 2019, trenurile circulă mai încet decât în anul 1989
Articolul următorPremiați cu un bolovan