A nins abundent în județul Hunedoara, începând de sâmbătă seară, iar drumarii spun că au intervenit pe drumurile naționale cu zeci de utilaje și tone de material antiderapant.

A început să ningă puternic de ieri după -amiază, de pe la ora 17:00, și până în această dimineață, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara spun că, s-a acționat și patrulat cu 137 de autoutilaje și au fost răspândite 3.130 de tone de material antiderapant și peste 48 de tone de clorură de calciu.

Reprezentanții Secției de Drumuri Naționale (SDN) Deva au scos la treabă 25 de autoutilaje, fiind răspândite, în cursul nopții trecute, 321 de tone de materiale antiderapant și 3,275 tone de clorură de calciu pe DN 7A, DN 68A, DN 7, DN 74 și DN 76.

Probleme mai mari au fost pe autostrada A1, tronsonul Simeria-Șoimuș, acolo unde, aseară, s-au înregistrat valori ridicate de trafic. „Pe autostrăzile A1, A6 și A11 au fost, în total, 25 de utilaje, care au răspândit peste 1.000 de tone de material antiderapant și circa 25 de tone de clorură de calciu”, au precizat cei de la DRDP Timișoara.

Imagini de pe varianta de ocolire Timișoara, DN 66 Hațeg, DN 58 Anina, DN 7 Păuliș și autostrada #A1 Șoimuș – Simeria.

Video. Acționări deszăpezire 5/6 ianuarie 2019

12 ore active pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării. De ieri de la ora 17 până în această dimineață la ora 5, s-a acționat și patrulat cu 137 de autoutilaje și au fost răspândite 3.130 de tone de material antiderapant și peste 48 de tone de clorură de calciu. Pe autostrăzile #A1, #A6 și #A11 au fost în total 25 de utilaje care au răspândit peste 1.000 de tone de material antiderapant și circa 25 de tone de clorură de calciu. Situația completă a intervențiilor, precum și alte date despre starea drumurilor naționale din vest pot fi aflate accesând pagina #DRDP Timișoara la https://bit.ly/2AvAeeXImagini de pe varianta de ocolire Timișoara, DN 66 Hațeg, DN 58 Anina, DN 7 Păuliș și autostrada #A1 Șoimuș – Simeria.

Publicată de DRDP Timişoara pe Sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Șoferii au fost sfătuiți să circule cu viteză redusă, din cauza ninsorii abundente, și să păstreze o distanță corespunzătoare între vehicule.

Duminică dimineața, se circula în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Hunedoara.

Articolul precedentTrei răniți în urma unui accident rutier produs pe DN 76, la ieșirea din Vălișoara
Articolul următorVIDEO| Ultima zi de plimbări cu mocănița cu aburi din Țara Moților