Zeci de turiști au avut parte, și în această iarnă, de o experiență de neuitat după ce s-au plimbat cu bătrâna mocăniță cu aburi de la Crișcior. Astăzi, 6 ianuarie, este ultima zi în care trenulețul de poveste mai pufăie, șerpuind agale pe drumul vechi al liniei ferate înguste dintre Crişcior şi Brad.

Bătrâna mocăniță de la Crișcior, care altădată îi transporta pe ortacii din Ţara Moţilor la Mina Gura Barza, a fost pusă în funcțiune începând cu prima zi a ultimei luni din 2018. Toată luna decembrie a anului trecut i-a plimbat pe turiști, cei mai încântați fiind copiii, care au avut prilejul să călătorească și alături de Moș Nicolae și Moș Crăciun.

Reprezentanții SC Calea Ferate Îngustă SRL, care se ocupă de întreținerea trenului, au anunțat că, astăzi, 6 ianuarie, este ultima zi din această iarnă în care doritorii mai pot face o plimbare de poveste cu mocănița Brad-Crișcior.

Publicată de Georg Hocevar pe Duminică, 16 decembrie 2018

Cel mai probabil, mocănița va porni din nou la drum în perioada sărbătorilor pascale, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, până atunci urmând să „se odihnească” în depou la Atelierele Centrale Crișcior (ACC).

Articolul precedentVIDEO| Ninsori în Hunedoara. Drumarii spun că au intervenit cu zeci de utilaje
Articolul următorBoboteaza la Ribița. Datini, încă păstrate în frumoasa Țară a Zarandului