Frumoasele tradiţii şi obiceiuri de Crăciun, din diferite zone ale ţării, sunt prezentate la Simeria, la „Festivalul Tradiţiilor de Iarnă”, ce se desfăşoară, astăzi şi mâine, la Parcul de Afaceri din localitate.

Festivalul a fost deschis, sâmbătă dimineaţă, cu o paradă a cetelor de colindători care au colindat principalele artere ale oraşului.

Va așteptăm la Festivalul Tradițiilor de Iarna, eveniment care se desfășoară la Parcul de Afaceri Simeria, astăzi și mâine de la ora 18. Ansamblurile și soliștii invitați vor prezenta publicului tradiții și obiceiuri de Crăciun, din zone diferite ale tarii. Intrarea este libera.

Publicată de Centrul Cultural și de Creație al Orașului Simeria pe Sâmbătă, 8 Decembrie 2018

În această seară, de la ora 18:00, este programat un spectacol folcloric, susţinut de mai multe ansambluri folclorice din diverse colţuri ale ţării. Este vorba despre Ansamblul „Cetina” din Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, Ansamblul „Dobrogeanca” din Ovidiu, judeţul Constanţa, Ansamblul „Aromânamea” al comunităţii de aromâni din aceeaşi localitate-Ovidiu, judeţul Constanţa şi Ansamblul „Florile Ceahlăului”, din Piatra Neamţ. Mâine, 9 decembrie, de la aceeaşi oră, respectiv 18:00, vor întreţine atmosfera de sărbători şi de voie bună Ansamblul „Făeragul” din localitatea hunedoreană Certej, Ansamblul „Valea Prahovei” şi soliştii Lena Miclăuş, Gabi Nicolae, Remus Adam, Luiza Ţîrlea, Marius Trif şi Trupa K-Meleon.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural şi de Creaţie Simeria, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al oraşului. Intrarea este liberă.

 

 

Articolul precedentUSR Petroșani propune „Tu decizi pentru Petroșani” în Consiliul Local
Articolul următorNoul Mers al Trenurilor intră, de astăzi, în vigoare. Ce schimbări sunt?