USR Petroșani a depus la Primărie o propunere de proiect de hotărâre locală care vizează participarea cetățenilor în decizia cheltuirii banilor din taxele și impozitele lor de la bugetul local. Acest proiect promovează implicarea oamenilor în modalitățile de luare a deciziilor de dezvoltare locală și participarea publică a cetățenilor în scopul creșterii calității vieții în oraș.

Proiectul de hotărâre propus de USR Petroșani este denumit „Tu decizi pentru Petroșani”, și este un exercițiu de buget participativ pentru oraș. Bugetul propus pentru a fi direcționat proiectelor inițiate de cetățeni este de 5% din Bugetul Local Consolidat al Municipiului Petroșani.

„Cei 100.000 de lei pe care îi pune la dispoziție primăria pentru proiecte venite din partea ONGurilor și a asociațiilor nu au o viziune pe termen lung și nu implică cu adevărat comunitățile locale. Propunerea noastră vine ca o alternativă serioasă la decizia primăriei de a aloca 100.000 de lei din bugetul local. Intenția este ca odată adoptată forma propusă de noi, de bugetare participativă, cetățenii să aibă anual posibilitatea de a hotărî unde vor fi folosiți o parte a banilor din bugetul local.”, a spus Elena Kiss, președintă a filialei USR Petroșani.

USR Petroșani a anunțat proiectul în ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, când l-a și depus la Primărie. Elena Kiss, președinta filialei USR Petroșani a participat marțea aceasta la întâlnirea organizată de primărie cu ONG-urile locale pentru a susține proiectul, care a fost bine primit de participanți. USR Petroșani va promova în continuare acest proiect pe toate căile și va face presiune ca proiectul să fie dezbătut în Consiliul Local alături de toți actorii interesați. E necesar ca puterea asupra bugetului primăriei să fie în mâna oamenilor și a comunităților locale, nu în mâna unor politicieni care au dovedit că nu sunt în stare să implementeze proiecte în interesul acestora.

Articolul precedentProbleme structurale la o grădiniță din Petroșani
Articolul următorVIDEO| „Festivalul Tradiţiilor de Iarnă”, la Simeria. Frumoasele datini de Crăciun, prezentate publicului