Un exemplar de cerb (Cervus elaphus) a fost surprins de camera de monitorizare a faunei, montată pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului -Cioclovina (PNGMC), din judeţul Hunedoara.

Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a parcului natural. Animalul a fost surprins de camera video montată de rangerii Bogdan Luţ şi Florin Ciucurescu.

Imagini noi la piscina…

Un exemplar de cerb (Cervus elaphus) surprins de camera de monitorizare fauna, montata de rangerii Lut Bogdan si Ciucurescu Florin pe teritoriul PNGMC

Publicată de Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina pe Joi, 7 martie 2019

 

Cerbul (Cervus elaphus) este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, care asigură condițiile de liniște, adăpost și hrană. Specialiştii spun că cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme. Anual, în primăvară, își pierd coarnele, ele crescând la loc până la sfîrșitul verii, înaintea perioadei de împerechere. Dovadă stau şi fotografiile realizate, în această perioadă, şi de rangerii din Parcul Naţional Retezat, aflat tot pe teritoriul judeţului Hunedoara.

Foto credit: Lenuţa Bogdan, ranger APNR

 

Articolul precedentProbleme pe cele două drumuri judeţene care duc spre cetăţile dacice din Munţii Orăştiei
Articolul următorLocuri de muncă în construcţii, oferite la bursa organizată de AJOFM Hunedoara