După un drum lung și istovitor, de peste 2.000 de kilometri, vicecampionul european la box Cosmin Gîrleanu a revenit acasă, la Hunedoara. Sportivul a fost felicitat pentru performanța obținută la Campionatul European de Box, de la Vladikavkaz, în Rusia, unde a obținut argintul.

Cosmin Gîrleanu a fost felicitat și de reprezentanții administrației publice locale din Hunedoara, potrivit cărora, pugilistul este o viitoare stea a boxului românesc.

„Întreaga delegație națională prezentă în Rusia a fost mândră de prestația în ring a lui Cosmin Gîrleanu, finalist la categoria 49 de kg. Hunedoreanul, în vârstă de 19 ani, născut pe 3 septembrie 1999, a făcut un turneu final foarte bun, reușind să ajungă în finala categoriei după alte victorii în fața boxerilor din Italia și Belarus, iar în lupta pentru aur, Gîrleanu a ajuns să joace cu reprezentantul gazdelor, rusul Volodya Mnatsakanian. Meciul a fost unul frumos şi spectaculos totodată, încheiat în forţă de sportivul nostru, ultima repriză chiar i-a aparţinut, însă arbitrii nu au fost de acord cu percepția telespectatorilor hunedoreni care au putut urmări în direct meciul de box, astfel că l-au dat învingător la puncte pe rus, decizie 4-1”, au spus reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Cosmin Gîrleanu este antrenat de antrenorul Ilie Captari, care îi este alături de 10 ani. Tânărul boxer are în palmares şi un aur mondial de juniori obţinut în 2015, fiind al doilea campion mondial dat de Hunedoara, după Mihai Leu, dar şi o medalie de argint la europene, tot de juniori, plus nenumărate alte titluri la competițiile din țară.

Sursa foto: Primăria Hunedoara

După câteva zile petrecute acasă, alături de familie, Cosmin Gîrleanu își va relua, de luni, antrenamentele în lotul național de box al României, pregătindu-se intens pentru viitoarele competiții pugilistice internaționale, printre care și a doua ediție a Jocurilor Europene de la Minsk din Belarus, între 21 și 30 iunie 2019.

 

Articolul precedentMai puțin de jumătate de kilometru, modernizat cu peste 300 de mii de lei
Articolul următorDezastru spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Drumul a fost ÎNCHIS, după ce s-a rupt din nou