Drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, a fost închis. Măsura a fost luată, în această seară, de autoritățile județului Hunedoara, pentru a nu periclita siguranța turiștilor.

Având în vedere deteriorarea accentuată a unei porțiuni din DJ 705A Costești – Sarmizegetusa Regia, conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a luat măsura închiderii acestui drum cu barieră pe sectorul cuprins între sediul administrației sitului de la Grădiștea de Munte până la destinație.

Decizia a fost luată pentru a nu pune în pericol turiștii care doresc să viziteze fosta capitală a Regatului Dac.

În zonă nu se mai poate circula, în siguranță, nici cu mașină mică, apăi cu autocarul„, a spus Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Referitor la situația creată, din ordinul prefectului județului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, mâine dimineață, de la ora 10, la sediul Primăriei Orăștioara de Sus, se convoacă Grupul de Suport tehnic pentru evaluarea consecințelor și stabilirea măsurilor care se impun.

Articolul precedentVicecampionul european la box Cosmin Gîrleanu s-a întors acasă, la Hunedoara. A adus argintul României
Articolul următorAccidentat în apropierea trecerii de pietoni