Acţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, desfășurată, astăzi, la Orăștie, pentru prevenirea şi combaterea comerțului ilegal al unor produse şi mărfuri.

Ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, au controlat mai multe societăți comerciale de pe raza municipiului Orăștie. Acțiunea a vizat verificarea respectării legislaţiei în materia drepturilor de proprietate industrială și a drepturilor de autor și conexe, spun reprezentanții IPJ Hunedoara.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat reprezentanții unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Orăștie, care aveau expuse spre vânzare 149 de produse care purtau sigla unor mărci înregistrate şi 45 cu cutii cu jocuri de societate (valoare totală a produselor fiind estimată la peste 24.000 lei). Produsele, fiind susceptibile de a fi contrafăcute, au fost indisponibilizate, iar poliţiştii urmează a efectua cercetări față de reprezentanții legali ai societății, pentru săvârșirea infracțiunii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie”, a informat IPJ Hunedoara.

Conform sursei citate, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat și două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei.

Articolul precedentDouă actrițe de renume vin la Deva. Maia Morgenstern și Carmen Tănase, într-o comedie fabuloasă pe scena centrului cultural
Articolul următorPrecizări din partea conducerii IȘJ Hunedoara cu privire la plata salariilor angajaților din educație