Cetățenii din Valea Jiului își doresc un tren care să circule pe perioada zilei, pe ruta Petroșani – București. A fost lansat în mediul online un sondaj de opinie, iar solicitările cetățenilor sunt clare.

În urma unei acțiuni de sondaj public referitoare la necesitatea introducerii unui tren direct, pe timp de zi, din București către Petroșani, respectiv județul Hunedoara, se va propune către CFR Călători prelungirea traseului trenului IR 1823, din mai multe aspecte.

“În intervalul orar 8-17, în cursul săptămânii, iar sâmbăta între orele 10-19, nu există cursă din Tg. Jiu către Petroșani (Valea Jiului) – Simeria; nu există legătură directă, pe timp de zi, cu plecare dimineața din București către Valea Jiului și județul Hunedoara; legătura călătorilor de la trenurile din București, cu alte mijloace de transport public din Petroșani și Valea Jiului (Vulcan, Petrila, Lupeni, Uricani); introducerea unui tren direct, în timpul zilei, pe Valea Jiului, ar contribui la asigurarea transportului pentru turiști, care se vor putea deplasa cu ușurință spre Valea Jiului, în special către stațiunile montane ”Parâng” și ”Straja”, Parcul Național Retezat și tot județul Hunedoara”, arată autoritățile locale de la Petrila care au subscris acestui demers.

 

 

Articolul precedentUn oraș minier renaște datorită turismului
Articolul următorFOTO| Profesorul Francisc Micola, șlefuitorul de talente, premiat în centrul Devei. O viață dedicată catedrei și artei muzicale