Universitatea Petroșani a primit prima distincție acordată de Președinția României, de după anul 1990. Evenimentul a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Palatul Cotroceni, acolo unde președintele României, Klaus Iohannis a acordat mai multe medalii și ordine.

Universității din Petroșani i-a fost acordat Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Ofițer. Decernarea titlului a avut loc, la Palatul Cotroceni, în cadrul  ceremoniei de decorare a unor personalități civile cu prilejul Zilei Naționale a României.

“Am fost și noi nominalizați, astfel încât am primit Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Ofițer, Universitatea din Petroșani fiind una din cele 7 instituții de învățământ superior medaliate cu această ocazie. Suntem bucuroși că o universitate apreciată are rolul de coagulare a tuturor eforturilor dintr-o anumită regiune pentru un parteneriat temeinic între universitate-mediu economic”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Este prima astfel de distincție primită de Universitatea din Petroșani după anul 1990. În vara acestui an, instituția de învățământ superior din Valea Jiului a mai primit diploma Dimitrie Gusti, din partea Guvernului României.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a unor personalități civile cu prilejul Zilei Naționale a României. Acesta și-a exprimat susținerea față de cei care modelează caractere.

 

 

 

 

 

Articolul precedentAsociaţiile de proprietari din Deva, convocate la o întâlnire cu noul operator de salubritate
Articolul următorLocalitatea Cristur va avea capelă mortuară