Localitatea Cristur va avea capelă mortuară. O capelă mortuară ar urma să fie realizată în localitatea Cristur, parte aparținătoare municipiului Deva. Capela va fi realizată în locația fostei remize de pompieri. Prin realizarea investiției se va crea “un spațiu optim pentru realizarea unui serviciu funerar conform normelor sanitare în domeniu”.

Estimarea valorii contractului de servicii privind întocmirea documentației tehnico-economice – faza DALI, pentru obiectivul de investiții “Amenajarea capelă morturară în localitatea Cristur” este de 15.000 de lei, inclusiv TVA.

Necesitatea și oportunitatea investiției rezidă din faptul că “regulile europene cer ca decedații să fie închiși în sicrie – tip și apoi depuși la capelă, precum și faptul că cea mai apropiată capelă din localitatea Cristur se află în Deva, la aproximativ 10 kilometri distanță, considerăm oportună construirea unei capele mortuare care să asigure condiții decente pentru accesul la acest tip de serviciu conform normelor sanitare în domeniu”

 

Articolul precedentUniversitatea Petroșani a primit prima distincție acordată de Președinția României
Articolul următorCaptările de apă din Valea Jiului au înghețat din cauza gerului